Обавештење

Поштоване колеге НАСТАВНИЦИ, пред нама је нови изазов – добро дошли и још боље се снашли..

У наредном периоду радићемо у не тако познатом окружењу и не на уобичајен начин.. Због тога вас молимо за стрпљење и разумевање и према ученицима и родитељима, и према школи и колегама, а највише према вама самима.. само док не крене, а онда.. ћемо некако..

На многа питања ћемо одговоре налазити у ходу, разменом искуства или… као и увек наћићемо. 

Сада када сте чланови свих чет, вибер, фб..група можемо да кренемо са учењем….

Ваша је обавеза да припремате лекције и проследите их ученицима, преко вибер групе, у данима према распореду  часова. Уколико материјале ученицима шаљете на мејл или на неку другу плаформу, обавезно о томе оставите обавештење у вибер групу на знање одељењском старешини. За сада користимо актуелни распоред часова.

РТС планету, почињемо да користимо од 23.03.2020. па тада можете користити и тај извор. Уколико буде било потребе, наш распоред часова прилагодићемо РТС распореду тј.емитовању емисија релевантних за наш програм наставе и учења.

У припреми материјала за ученике(текстов, фотографија, говорних записа, ппт, филмова, линкова са јутјуба, …) будите конкретни и концизни. Ово је виртуелна учионица и морамо водити рачуна о оптерећености ученика. После сваке лекције обавезно ученицима дајте задатке – домаћи рад. Домаћи рад може бити у виду решавања задата, одговора на питања, семинарски рад, истраживачи..све оно што је пригодно за садржаје ваших предмета. Израда тих задатака може бити  провера колико су ученици ангажовани, јер овде нема присутних и одсутних. Водите евиденцију о сваком залагању ученика – то ће бити формативно оцењивање. Било би најбоље, да ученицима уз домаћи задатак дате и информацију шта добијају ако ураде домаћи задатак – оцену, +/ -… И поставите им рок за доставу домаћих задатака, да би могли да испратите све..

Такође, тражите подршку родитеља да испрате дневне активности своје деце како би што успешније извели овако замишљено учење.

Препорука је да материјале ученицима шаљете у преподневним часовима, не прерано. Да би, колико толико, ухватили ритам и организовали слободно време.

Размењујте материјале, то је свакако олакшавајућа околност.. али је највише имају општеобразовни предмети.. Наставници стручних предмета могу размењивати материјале припремљене ранијих година..

Што се оперативних планова рада тиче, образац је прилагођен учењу на даљину..

Шаљете их на недељном нивоу ма мејл адресe:

planovi@phsnis.edu.rs

Ради лакшег сналажења у оваквим условима, молимо вас да документ у ворду насловите на следећи начин : ИМЕ ПРЕЗИМЕ _ НАЗИВ ПРЕДМЕТА (име презиме могу да буду иницијали).

            У ходу, прилагођаваћемо распоред часова и начин рада ради поштовања оптерећености ученика дневним активностима.

            Потребно је осмислити начин доставе материјала ученицима који немају техничких могућности за учење на даљину на овај начин. Припрема и достављање материјала у штампаној форми. Ако таквих ученика има..

            За ученике који раде по ИОПу – ИОП1, ИОП2 и ИОП3 потребно је израдити материјале према могућностима сваког појединачног ученика. У договору са родитељима и уз њихову подршку пратити њихово напредовање. Ту ће вам значајне бити информације добијене од родитеља, те се препоручује њихово обавезно ангажовање.

            Надамо се да је ово довољно како би почели са радом. Очекујемо нова упутства и информације од МПНТР.


Реч директора

Уместо да будете само добри, потрудите се да створите стање које омогућава доброту.“ Бертолд Брехт

Људски је имати жељу да у послу који обављате постигнете добре резултате тако што ћете дати свој максимум. Срећа је када сарадници и колеге имају исте жеље. Када такве вредности препознате код ученика – не постоји недостижан циљ!

ОПШИРНИЈЕ