Прво и друго место на литерарном и ликовном конкурсу

  Ове године је конкурс, а који традиционално организује Црвени крст, био другачији у односу на претходне. Уместо литерарних радова достављале су се СМС кратке поруке, а ликовних радова није било у категорији средњошколаца, већ израда визуала – објава за друштвене мреже ( Фејсбук, Инстаграм) која би кратком поруком и симболиком, као и СМС, промовисала хумане вредности и подсетила на значај добровољног давалаштва крви. А од хуманости вреднијег нема, сложићете се.
Члановима Новинарске секције, а које су додатно подстакли и наши ученици-волонтери, представници нишког Црвеног крста, као и ПХШ у целини, конкурс се допао. Доставили смо подоста визуала и већи број СМС порука, а срећа је била на страни наше Теодоре Петровић, 2-2 (1. место) и наше
Данице Миљковић 1-1 (2. место).
  Посебно се радујемо предстојећој додели награда и предстојећем Теодорином наградном летовању. Све то ће, верујем, мотивисати и остале ђаке да учествују у ваннаставним активностима које тек следе.
  Наши новинари су били заиста вредни. Достављам и овде списак учесника како би одељењске старешине могле да похвале вредне ђаке, а ето и лепог помена истих ученика на предстојећем НВ🌞 Вредније од свега је радост ученика и њихово уверење да ће тек бити успешни! И биће!🌞 Тако то бива у ПХШ!

У разговору са представницима ЦК Србије сазнали смо да Ниш никада није освојио прво а ни друго место.


Реч директора

Уместо да будете само добри, потрудите се да створите стање које омогућава доброту.“ Бертолд Брехт

Људски је имати жељу да у послу који обављате постигнете добре резултате тако што ћете дати свој максимум. Срећа је када сарадници и колеге имају исте жеље. Када такве вредности препознате код ученика – не постоји недостижан циљ!

ОПШИРНИЈЕ