Дан јабуке у Прехрамбено-хемијској школи у Нишу

Category : еко-школа

Прехрамбено-хемијска школа је обележила 20. октобра Међународни дан јабуке. Наша школа је позната по томе да се бави промовисањем здравих стилова живота, тако да смо се ове године одважили да обележимо овај значајан дан. Као стручна школа трудимо се да испратимо све актуелности, да наши ученици практично примењују све оно што уче на часовима теорије и вежби. 
У оквиру секције „Здрава исхрана – стил живота” наставници Нина Живадиновић, Мара Ћирић, Славица Стојиљковић и Златица Папрић уз учешће ученика III-5 одељења припремили су интересантну, динамичну и ефектну презентацију. Циљ ове секције био је истицање здравственог значаја јабуке и њеног удела у технолошкој производњи прехрамбених производа. Прича о јабуци, прожета народним веровањима и изрекама које прате ово рајско воће, привукла је пажњу слушалаца и постигла изузетан успех. 
Запажена је била и изложба креативних радова коју су осмислиле наставнице Јелена Илић, Данијела Јанковић, Лорена Бранковић и Милена Лазаревић, чланице секције креативних вештина. 
За сам крај ученици су припремили и слатко послужење и показали да се и ту добро сналазе, а гостима су приуштили додатни ужитак. 
Локална ТВ Belle amie је тим поводом боравила у нашој школи, а репортажу коју су сачинили можете погледати на следећем линку: https://www.youtube.com/watch?v=A4P7gFXDArs&feature=push-u&attr_tag=t22hrf1wN0tB-bGt-6.  
Такође, струковно удружење Амасадори одрживог развоја и животне средине су информације, слике и поменуту репортажу објавили и на свом сајту  
http://feeserbia.com/dan-jabuke-u-prehrambeno-hemijskoj-skoli-u-nisu/,  
као и на свом FB профилу www.facebook.com/ecoschoolsserbia/.  


Реч директора

Уместо да будете само добри, потрудите се да створите стање које омогућава доброту.“ Бертолд Брехт

Људски је имати жељу да у послу који обављате постигнете добре резултате тако што ћете дати свој максимум. Срећа је када сарадници и колеге имају исте жеље. Када такве вредности препознате код ученика – не постоји недостижан циљ!

ОПШИРНИЈЕ