Представници УГ „Плант“ у посети Прехрамбено-хемијској школи

Category : еко-школа

Представници нишког невладиног удружења “Плант“ посетили су у понедељак, 11. 12. 2017. године Прехрамбено-хемијску школу. Ова непрофитна организација је основана ради остваривања циљева у области заштите животне средине, унапређења демократских процеса, заштите људских права и развоја и унапређења цивилног друштва. 
Председник удружења „Плант“, Драгана Вукадиновић, одржала је у нашој школи стручно предавање на тему „Сви имамо право на здраву животну средину“. Чланови еколошке секције и ученици смера техничар за заштиту животне средине су се информисали о међународним људским правима, Архуској конвенцији, Кјото протоколу, поглављу 27, загађивачима животне срдине, начинима сортирања и сакупљања отпада, санитарним и дивљим депонијама итд. Практично, ученици су имали прилику да употпуне своја знања о темама које свакодневно обрађују на часовима теорије, вежби и блок наставе коју реализују у оквиру стручних предмета. Предавање је заинтересовало ученике, па је уследила занимљива дискусија. 


Реч директора

Уместо да будете само добри, потрудите се да створите стање које омогућава доброту.“ Бертолд Брехт

Људски је имати жељу да у послу који обављате постигнете добре резултате тако што ћете дати свој максимум. Срећа је када сарадници и колеге имају исте жеље. Када такве вредности препознате код ученика – не постоји недостижан циљ!

ОПШИРНИЈЕ