Састанак Одбора Еко-школе

Category : еко-школа

У петак, 02.02.2018. године одржан је састанак Одбора Еко-школе. Чланови Одбора су пред собом имали веома тежак задатак да изаберу 15, од укупно 131 изреке, колико су предложили за Еко-кодекс ученици наше школе. Професор српског језика и књижевности Биљна Вукашиновић је извршила незнатну инверзију речи у реченицама, како би се од тих изрека добио акроним „ПХШНИШЕКОШКОЛА“. Ове изреке су ученици саставили на часовима одељењског стерешине. Треба похвалити ученике одељења IV1 (раз. старешина Весна Ристић) који су предложили чак 30 изрека. Еко-кодекс гласи: 

Природу носимо у срцу, а не на души. 
Хуман човек је пријатељ свих живих бића. 
Штити се од УВ зрака и сачувај своје здравље. 
Нек планета буде чиста да свако лице блиста. 
Изговор немаш, не загађуј! 
Што би била гњаважа, корисна је рециклажа. 
Енергију спаси, светло гаси! 
Концерт дуго потраје ако певаш под тушем. 
Ова земља заслужује да се птице у њу врате. 
Кад је торба у руци, неће бити кеса на грани. 
Обојимо свет, засадимо цвет. 
Дрогу занемарите, здраво се храните и спортом бавите. 
Енергија добијена сечом шума злочин је против природе. 
Користи природне ресурсе за заштиту биља. 
Сети се да је живот дрвета залог за дрво живота. 
 
 
Након првог, уследио је још један час одељењског старешине на коме су ученици имали задатак да осмисле лого Еко-школе, који ће бити придодат постојећем логу, када школа и званично добије статус међународне Еко-школе. Још једном треба похвалити ученике одељења IV1 који су од укупно 14, урадили чак 8 предлога лога. Победнички лого је урадила ученица одељења III1 Тијана Јовановић (раз. старешина Весна Јовић). Затим је професор ликовне уметности Звонимир Николић лого обрадио на рачунару.  


Реч директора

Уместо да будете само добри, потрудите се да створите стање које омогућава доброту.“ Бертолд Брехт

Људски је имати жељу да у послу који обављате постигнете добре резултате тако што ћете дати свој максимум. Срећа је када сарадници и колеге имају исте жеље. Када такве вредности препознате код ученика – не постоји недостижан циљ!

ОПШИРНИЈЕ