Републичко такмичење за подручје рада Хемија, неметали и графичарство

У Суботици је од 9. до 11. маја 2019. године одржано ХХIV Републичко такмичење ученика средњих школа подручја рада Хемија, неметали и графичарство.

 Прехрамбено – хемијска школа је остварила изузетне резултате. Ученице I -2  Александра Илијић и Марија Ристић су представљале нашу школу на такмичењу из Опште и неорганске хемије. Наша ученица Александра Илијић заузела је друго место а Марија Ристић десето у конкуренцији од 32 ученика а школа четврто место у екипној конкуренцији  од укупно шеснаест школа које су узеле учешће на такмичењу.Тимски рад две колегинице Весне Јовић и Јасминке Цветковић и ове је,као и прошле године, уродио плодом и школи донео титулу вицешампиона Опште и неорганске хемије.

 На том такмичењу су из предмета Хемијска технологија постигнути запажени резултати. Наши ученици: Александар Трандафиловић и Глорија Младеновић, који су заузели 8. место – екипно, у конкуренцији својих вршњака из 17 школа. Наставници ментори су били Драгана Митић и Драгана Гавриловић.


Реч директора

Уместо да будете само добри, потрудите се да створите стање које омогућава доброту.“ Бертолд Брехт

Људски је имати жељу да у послу који обављате постигнете добре резултате тако што ћете дати свој максимум. Срећа је када сарадници и колеге имају исте жеље. Када такве вредности препознате код ученика – не постоји недостижан циљ!

ОПШИРНИЈЕ