Честитка директора поводом Дана Прехрамбено – хемијске школе 

Драги ученици, поштоване колегинице и колеге,

У име наставника и свих запослених у Прехрамбено-хемијској школи Ниш, честитам вам 7. април, Дан школе. Верујем да сте ви и ваше породице доброг здравља и да се чувате последица ове глобалне пандемије.

Данашњи празник прослављамо у време ванредног стања изазваног вирусом Корона. Током 85 година историје наше школе било је свакојаких изазова, али овакав још нисмо имали: у сред другог полугодишта затворене су наше учионице и лабораторије, ученици и наставници су у својим кућама, а настава се одвија на даљину. Тога заиста никада није било…

Сви заједно дајемо све од себе да превазиђемо новонасталу ситуацију. Настава тече по плану и иде нам боље него што смо на почетку очекивали. Огласне табле које се налазе на ходницима школе замениле су предметне табле на нашим „вибер“ групама и на сајту наше школе. Предавања и вежбе одвијају се преко платформи за комуникацију на даљину. Уместо свакодневног боравка у згради наше школе, наставници су путем и-мејла, „вибер“ група или „Microsoft Teams“ платформе доступни свакога дана. Знам да вам није лако! Верујте, није ни наставницима. Ипак, заједничким напорима успећемо да вам пренесемо сва потребна знања и да успешно завршите школску годину.

Што се нас тиче, ви сте најважнији испит већ положили. Током ванредног стања показали сте зрелост, озбиљност и посвећеност. Уз сву бригу за своје и здравље својих најмилијих, ипак редовно завршавате своје обавезе. То није лако. Честитам! И хвала вам.

Желим вам да данас лепо проведете овај празник. Будите ведрог духа. Прочитајте бар неколико страна омиљене књиге и – разговарајте са пријатељима. Само, немојте о ванредном стању. Њега нам је већ превише. Надам се да ову школску годину нећемо завршити наставом на даљину. Нашим матурантима онда следе испити: матурски и завршни. Не сумњам да ћете их положити са успехом. Останите здраво и мислите својом главом. Само тако бићете покретачка снага друштва, данас добри ученици, а сутра успешни хемијски лаборанти, техничари за индустријску и фармацеутску технологију, техничари за заштиту животне средине, техничари биотехнологије, прехрамбени техничари, пекари и месари, који ће штитити своју струку и остати понос Прехрамбено – хемијске школе. 

 

У Нишу, 7. априла 2020. године

мр Тања Микић Николић, директор школе

 


Реч директора

Уместо да будете само добри, потрудите се да створите стање које омогућава доброту.“ Бертолд Брехт

Људски је имати жељу да у послу који обављате постигнете добре резултате тако што ћете дати свој максимум. Срећа је када сарадници и колеге имају исте жеље. Када такве вредности препознате код ученика – не постоји недостижан циљ!

ОПШИРНИЈЕ