Видео састанак са представницима партнерске школе, у оквиру реализације Еразмус+ пројекта Уједињени у знању

Category : ерасмус

 

Видео састанак са представницима партнерске школе,у оквиру реализације Еразмус+ пројекта Уједињени у знању

У циљу ближег упознавања представника две школе и даљег прецизирања активности у реализацији заједничког пројекта Уједињени у знању, а у складу са самим предлогом пројекта, у четвртак 26.09.2019. године, одржан је видео састанак представника школа учесница пројекта. У ту сврху су коришћени Скајп налози школа.
План рада током састанка је такође унапред предложен у самом предлогу пројекта, а обухватао је:
-међусобно упознавање представника школа;
-анализу годишњих календара рада школа за текућу школску годину;
-прелиминарни договор о термину мобилности ученика и особља Прехрамбено-хемиске школе из Ниша и
-предлог особа за наставну подршку и ваннаставну подршку током мобилности, испред обе школа.
Састанак је започет у 10 часова по унапред утврђеном договору контакт особа обе стране, у присуству Тање Микић Николић, директорке Прехрамбено-хемијске школе у Нишу, Тодора Џамбова, директора Професионалне гимназије за хемиске и прехрамбене технологије у Пазарџику, Недјалке Стамболиеве, заменика директора школе из Пазарџика за питања наставе, Кристине Христове, контакт особе из школе из Пазарџика, Весне Ристић, организатора практичне наставе у нишкој школи и Славише Манића, контакт особе из Ниша.
− међусобно упознавање представника школа протекло је без икаквих проблема због сличности између Српског и Бугарског језика, уз повремену употребу Енглеског језика од стране учесника састанка у циљу разјашњавања малих неразумевања;
− анализа годишњих календара рада школа за текућу школску годину показала је да за школу из Ниша нема никаквих ограничења за мобилност током марта месеца 2020. године, док је у Бугарској 2.03.2020. године државни празник и тај дан не може бити обухваћен мобилношћу;
− у складу са анализом годишњих календара и предлогом оцењивача пројектног предлога, усвојен је предлог да се мобилност одвија од 8.03. до 21.03.2020. године, а да 8.03. и 21.03.2020. буду дан одласка, односно дан повратка са мобилности;
− са обе стране су предложене и особе за пружање свих видова подршке у активностима везаним за наставу (Јорданка Николова из Пазарџика и Весна Ристић из Ниша), као и подршку током ваннаставних активности (Кристина Христова из Пазарџика и новоизабрани наставник уместо библиотекара из Ниша).
Учесници састанка су изразили обострано задовољство пријатељском атмосфером и квалитетом рада, оствреним током састанка.

Контакт особа
С.Манић

 


Реч директора

Уместо да будете само добри, потрудите се да створите стање које омогућава доброту.“ Бертолд Брехт

Људски је имати жељу да у послу који обављате постигнете добре резултате тако што ћете дати свој максимум. Срећа је када сарадници и колеге имају исте жеље. Када такве вредности препознате код ученика – не постоји недостижан циљ!

ОПШИРНИЈЕ